S’HA ACABAT! EXIGEIX AL RECTOR DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA QUE DEIXI DE POSAR LA UNIVERSITAT AL SERVEI DE L’INDEPENDENTISME I NO AMAGUI EN EL SEU INTERIOR PERSONES QUE ESTAN SENT INVESTIGADES PER LA POLICIA O DIMITEIXI

L’associació S’HA ACABAT!, davant l’atrinxerament de desenes de persones a la Universitat de Girona per tal d’evitar una actuació policial i després de constatar el suport que aquest grup rep per part del rector Quim Salvi, considera:

PRIMER.- Que valora com a legítima l’organització de qualsevol acte de reivindicació o protesta sempre que se situï dins del marc constitucional que garanteix la convivència de tots.

SEGON.- Que considera del tot inadmissible l’ocupació de les vies de l’AVE, sigui quin sigui l’objectiu de la protesta. Tota reivindicació que consisteixi a imposar per la via de la força la voluntat d’un grup de persones a un altre, el qual té dret a desplaçar-se en tren sense ser atemorit ni obstaculitzat, constitueix un acte clarament il·legal que no pot passar desapercebut davant la justícia de qualsevol país democràtic.

TERCER.- Que condemna rotundament el paper que està jugant en aquest cas el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi. Resulta del tot totalitari que el màxim responsable d’una universitat pública la instrumentalitzi políticament per tal de crear un espai d’immunitat per amagar en el seu interior persones que han comès actuacions il·legals.

L’acció del Rector de la Universitat de Girona té el perillós objectiu d’evitar el correcte treball de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i persegueix blanquejar i legitimar uns fets que estan sent investigats per la policia.

QUART.- Que lamenta, després dels fets descrits en els punts anteriors, la pèrdua de sensibilitat democràtica d’alguns grups separatistes que es creuen amb la legitimitat d’imposar per la força la seva voluntat; la normalització d’actuacions il·legals per part del Rectorat; i l’enorme pèrdua de prestigi de la Universitat de Girona que els fets descrits anteriorment comporten.

Per tot això, S’HA ACABAT! exigeix:

  • Que el Rectorat de la Universitat de Girona aposti per una via neutral i acadèmica, no política i partidista; que recuperi la sensatesa i el prestigi de la Universitat; i que dugui a terme les accions necessàries perquè desenes de persones deixin d’ocupar la facultat. Altrament, entenem que els fets anteriorment descrits i la seva acceptació per part de Quim Salvi han d’implicar la dimissió del rector de la Universitat de Girona.

A Catalunya, a 18 de gener de 2019